Crozes-Hermitage les Croix 2016, Domaine les Bruyeres

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Rhone
Gemmepotentiale:
2019-2030
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Gris, Lam, Løbende vildt og Oksekød
285,-
Udsolgt
  • Beskrivelse

    Crozes-Hermitage les Croix 2016, Domaine les Bruyeres

    "a potentially monumental vintage that produced wines of distinct ripeness as well as energy, with wonderfully detailed fruit and harmonious tannins." Vinous

    Topvin fra Crozes-Hermitage lavet på 100 % Syrah fra gamle vinstokke med en alder på over 60 år. Høstet og sorteret i hånden. Vinificeret med fuld afstilkning og uden tilsætning af gær. Den færdige vin har lagret 12 måneder på brugte barriques.

    Mørk frugt og sort peber med et hint af lakrids i næsen - fyldig frugt i smagen med en forsfriskende syre og et fast tanninbid. Lang eftersmag, der toner ud i søde krydderier, viol og lakrids.

    Velegnet til fyldigere kødretter med tæt sauce. Kan med fordel gemmes nogle år hvor den vil udvikle animalske noter, der går godt til vildtretter og kroghængt oksekød.

  • Producenten
    Domaine les Bruyeres - David Reynaud, Crozes-Hermitage

    David Reynaud på Domaine les Bruyères er en biodynamisk topproducent i Crozes-Hermitage. Familien solgte tidligere frugten til cooperativet i Tain, men siden 2001 har David selv markedsført vinene.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    92 p. Wine Advocate (årgang 2016)

    The 2016 Crozes Hermitage les Croix comes from 60-year-old vines and matured a year in oak before spending its next six months in tank. It's herbal and complex, with intriguing notes of green olives and raspberries that blend seamlessly into a medium to full-bodied wine that's simultaneously silky and mouthwatering on the finish. It should drink well through 2025. - Joe Czerwinski

    93 p. Vinous (årgang 2015)

    Brilliant purple. Ripe black raspberry, cherry cola and incense aromas are complicated by a building spicy nuance. Silky and seamless on the palate, offering deeply concentrated red and dark berry and candied violet flavors that gain power and liveliness with air. The floral element carries emphatically through the strikingly long finish, which features supple tannins and a hint of spicecake. - Josh Raynolds

    6 stjerner og Testvinder Berlingske (årgang 2014)

    Osende åben. Lækker løftet burgundisk næse med underskov (stilkene er formentligt med her), fermenteret kød, kærnemælk, lakrids og lækkert behersket fad (kun gamle tønder) som bidrager med chokoladenote. Lækker cremet, afrundet mund. Perfekt at drikke nu! Biodynamisk. - Søren Frank

    5 stjerner Vinstyrke 2 (2014)

    Selv i den svage årgang 2014 lod det sig gøre at lave forrygende vin i det nordlige Rhône. I hvert fald når man hedder David Reynaud og har en passion for at skabe stor vin på syrah-druen. I denne crozes-hermitage præsenteres vi for alt det, elskere af Nordrhône-vinene sukker efter: I duften mørke bær, spegepølse og røget flæsk, lidt tjære og enebær. I smagen lag på lag af peber og røg, blåbær, brombær og kølig eukalyptus.
    vinstyrke2