

Crozes-Hermitage Blanc 2016, Guigal
Lavet på 95 % Marsanne og 5 % Roussanne. Gæret relativt køligt ved ca 18 grader for størst mulig friskhed - ingen malo. Modnet delvist på fad.
Let røget næse med element af melon og vanilie. Ret frisk med fin syre og medium fylde.
Til retter med fed fisk, skaldyr, kylling eller fede oste.
Producent | Guigal, Côtes du Rhône |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Marsanne, Roussanne |
Appellation/underområde | Crozes-Hermitage |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fjerkræ |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Guigal er verdens bedste vinmager iflg. den amerikanske presse. Vi er DK's ældste importør af Guigal og har importeret rødvinene med stor succes siden 1988. Kongen af Côte Rôtie og den største jordbesidder i det nordlige Rhône. Mest kendt for de røde vine, men laver en bred vifte af spændende kvalitetshvidvine.
"Husker stadig vores første besøg, hvor den gamle Etienne Guigal stadig var med. Vi havde smagt vin hele dagen og spyttede naturligvis ud, når vi smagte vinene. Da jeg så kom til at spytte Condrieu ud, så gav den gamle Guigal mig en overhaling - Condrieu det spyttede m...
Guigal, Côtes du Rhône
Guigal er verdens bedste vinmager iflg. den amerikanske presse. Vi er DK's ældste importør af Guigal og har importeret rødvinene med stor succes siden 1988. Kongen af Côte Rôtie og den største jordbesidder i det nordlige Rhône. Mest kendt for de røde vine, men laver en bred vifte af spændende kvalitetshvidvine.
"Husker stadig vores første besøg, hvor den gamle Etienne Guigal stad...

Pale gold. Lively citrus and orchard fruit aromas show very good delineation and a lively mineral overtone. Silky and focused on the palate, offering pure tangerine and honeysuckle flavors and a refreshingly bitter pear skin nuance. In a taut, nervy style, especially in light of the vintage, delivering solid closing thrust and crackling minerality. - Josh Raynolds


Deliberately made to be 'clear, sharp and straight'. Hence, zero malolactic. Lovely nutty aroma with fresh lemon citrus aromas. Smooth and creamy texture with lovely flesh and spice on the finish. Retains the Rhône weight but with added freshness. ( - Richard Hemming MW

