Ren Syrah fra vinstokke der er ca 40 år gamle. Dyrket økologisk, høstet i hånden og gæret naturligt - ca 1/3 hele klaser. Modnet på brugte egetræsfade.
Frisk duft af brombær og kirsebær med noter af lakrids og letrøget bacon. Saftig og læskende med behageligt bittert bid i eftersmagen.
Til stegt kød - gerne fra grillen.
Specifikationer
Producent
Domaine des Lises, Crozes-Hermitage
Vintype
Rødvin
Druesort
Syrah
Appellation/underområde
Crozes-Hermitage
Lagring
Store fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Gemmepotentiale fra
2021
Gemmepotentiale til
2028
Alkohol
14,5%
Velegnet til
Fjerkræ, Gris, Oksekød
Str
Alm - 0,75l (75 cl)
Domaine des Lises er grundlagt i 2003 da Maxime Graillot køber noget vinmark i Crozes-Hermitage. Jorden var indtil da blevet dyrket efter alle kemiske forskrifter, så det tog bl.a. noget tid før han rigtigt kunne arbejde med jorden, da rødderne var ret overfladiske. Økologisk dyrkning har med tiden fået rettet op på det og druematerialet er i dag fremragende.
Det er Maxime Graillot der laver vinene på Alain Graillot også - det foregår endda i samme bygninger. Stilen er dog med vilje noget anderledes end på Alain Graillot - mere saftig, frugtig og umiddelbar.
En vigtig forskel er at mens ...
Domaine des Lises er grundlagt i 2003 da Maxime Graillot køber noget vinmark i Crozes-Hermitage. Jorden var indtil da blevet dyrket efter alle kemiske forskrifter, så det tog bl.a. noget tid før han rigtigt kunne arbejde med jorden, da rødderne var ret overfladiske. Økologisk dyrkning har med tiden fået rettet op på det og druematerialet er i dag fremragende.
Det er Maxime Graillot der laver v...
Shimmering ruby. Spice-accented aromas of cherry, black raspberry and smoked meat, along with a subtle floral nuance. Broad and juicy on the palate, offering sweet red and dark berry flavors that deepen steadily throu...
Shimmering ruby. Spice-accented aromas of cherry, black raspberry and smoked meat, along with a subtle floral nuance. Broad and juicy on the palate, offering sweet red and dark berry flavors that deepen steadily through the back half. Fine-grained tannins add gentle grip to a long, smooth finish that leaves cracked pepper and kirsch notes behind.
- Josh Raynolds
92-94 p. Vinous (årgang 2019)
Dark berries, licorice, olive and exotic spice aromas pick up a suave floral note with air. Sappy and energetic on the palate, offering bitter cherry, blackberry and star anise flavors that are braced by a spine of ju...
Dark berries, licorice, olive and exotic spice aromas pick up a suave floral note with air. Sappy and energetic on the palate, offering bitter cherry, blackberry and star anise flavors that are braced by a spine of juicy acidity. The floral nuance reappears on a very long, dark-fruit-driven finish, with building tannins providing shape and grip. One-third whole clusters.
- Josh Raynolds