Crémant de Clément sans soufre NV, Clement Klur

Land:
Frankrig
Servering:
10-12 °C
Område:
Alsace
Gemmepotentiale:
2017-2021
Alkohol:
12 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Fjerkræ
Spar 150,-
150,-
125,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-
På lager
  • Beskrivelse

    Crémant de Clément sans soufre NV, Clement Klur

    Lavet på en blanding af Pinot Blanc og Pinot Auixerrois fra biodynamisk dyrkede marker. Vinstokkene er ca 40 år gamle og vokser på kalkholdig jordbund. Gæret på rustfrit stål uden tilsætning af gær og lagret sur lie i 18 måneder inden degorgering. Der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen, så de sulfitter, der er i vinen stammer fra gæringen, hvor de udvikles helt naturligt.

    Noter af grøn æble, citrus og kvæde med sekundære aromaer af fennikel og hvidkål. I munden er der en fin mousse, letkrydret frugt og en fin, balanceret eftersmag.

    Velegnet som aperitif, men går fint til lettere retter som quiche, pizza, grøntsagsretter og mildere oste.

  • Producenten
    Biodynamiske vine med rødder tilbage til 1600-tallet

    Vinhuset Clement Klur blev grundlagt i 1999, men familien Klurs historie som vindyrkere og vinmagere i Alsace går tilbage til 1600-tallet. Clement Klur havde på daværende tidspunkt lavet vin med sin fætter i 20 år, men da Clement ville gå biodynamisk gik de hver til sit. Ejendommen blev certificeret biodynamisk i 2004 af Demeter og alt arbejde foregår så naturligt som muligt, lige som alle nyere bygninger er lavet i naturmaterialer med udnyttelse af solenergi, regnvand, Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    6 stjerner i FinansBureauet

    Fantastisk indsmigrende Cremant D´Alsace som man let kommer til at drikke for meget af. Pikant næse med lette brødnoter og blød og cremet mund med fin mousse som indhyller vinens noter af nødder og markchampignon. Fantastisk køb til prisen.

    93 p. Wine Enthusiast

    Ripe and exquisitely pure notes of yellow apple perfume the nose and palate, against a bready, biscuity, rich and complex canvas of autolytic development. Freshness pervades and the very fine, pin-prick of mousse makes these flavors unite and sing. The dryness accentuates both purity and precision of this wine. Real class and pedigree shine brightly and are even more evident in the lingering finish. - Anne Krebiehl MW

    6 propper Aarhus Update

    Fra Vinhuset, Clement Klur. 100% sulfitfri og biodynamisk vin. Man skulle ikke tro, den kom fra Alsace. Helt automatisk tænker man på Champagne. Bitter på den gode måde. Let krydret frugt og en fin, balanceret eftersmag. Fyldighed er der lidt af. Jeg har ikke smagt noget tilsvarende fra Alsace. Fin til salater, noget let skaldyr, en vinaigrette med syrlighed. Seks propper herfra.

    5 stjerner Vinstyrke 2

    Forventningerne til en boblevin fra Alsace er ikke altid høje, men i denne usvovlede flaske fra biodynamikeren Clement Klur sker der virkelig noget. Påfaldende gul i glasset og med en overvældende duft af nærmest overmodne æbler, nødder og malt - og en anelse grapebitterhed. Smagen følger trop. Fin, luftig mousse og fyldige noter af ristet hasselnød, valnød og mørk sirup. Virker svagt oxideret på en ret lækker måde og afslutter med en let bittertone. Virkelig et seriøst alternativ til Champagne.

    Ugens Vinhit i VinExpressen

    UGENS VINHIT er mousserende og kommer fra den lille producent Clement Klur i Alsace. Den er lavet uden tilsætning af gær og svovl. Druesorterne er en blanding af pinot blanc og pinot auxerrois fra biodynamisk dyrkede marker. Normalt forbinder man ikke de to pinot-druer med særlig karakterfulde vine, men vi skal da lige love for, at Klur har det hele – og så er den et godt alternativ til den ægte vare fra champagne. "Æblekerne, ristet brød og nødder i duft. Stram, tør og lækker i munden med masser af frisk syre og en lille, lækker bitterfinish. Et godt og prisvenligt alternativ til champagne." - Rolf Madsen
    vinexpressen-logo

    90 p. Decanter

    An assertive, herbal nose, good length and loaded with character.
Værd at prøve