Cotes de Nuits-Villages 2013, Bachelet

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Bourgogne
Gemmepotentiale:
2016-2030
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fjerkræ og Flyvende vildt
400,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Cotes de Nuits-Villages 2013, Bachelet

  100% Pinot Noir fra landsbyen Brochon, som ligger som den nordlige nabo til Gevrey-Chambertin.

  Ligesom med alle Bachelet's marker, så er der tale om vinstokke på mere end 35 år. Det betyder utroligt lave udbytter og i det hele taget får vinene en behandling af usædvanlig seriøs karakter - specielt den ydmyge appelation taget i betragtning.

  Vinene minder meget om domainets vine fra Gevrey, hvor der søges at lave holdbare vine med balance og transparens frem for alt. Kan man holde fingrene fra denne vin i 10 år, så bliver man virkelig belønnet. 

 • Producenten
  Denis Bachelet er et lille bitte kultdomæne i Gevrey-Chambertin med bl.a. nogle af de bedste Charmes-Chambertin, der laves. Vinene er ekstremt elegante og meget efterspurgte.

  Målet er elegance frem for alt. Bachelets besiddelser har meget gamle stokke, hvilket i sig selv giver et meget lavt udbytte. Han nedsætter udbyttet yderligere gennem en hård selektion i vækstsæsonen og ikke mindst i høsten. De høstede druer afstilkes 100 % og selekteres endnu en gang inden en let knusning. Herefter koldmaceres en uges tid, hvorefter gæringen naturligt går i gang. Gennem temperaturkontrol udsættes den malolaktiske gæring længst muligt for at bevare et højt CO2-niveau i vinen, Læs mere

 • Kort