monk_pedro-parra

Cinsault Monk 2017, Pedro Parra y Familia

Land:
Chile
Servering:
14-16 °C
Område:
Itata
Gemmepotentiale:
2019-2028
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Gris, Lam og Oksekød
325,-
Udsolgt
  • Beskrivelse

    Cinsault Monk 2017, Pedro Parra y Familia

    Fra Pedro Parras "jazz-serie", hvor han hylder nogle af jazzens superstjerner. Lavet på 100 % Cinsault fra Itata i det sydlige Chile fra højt beliggende marker med rød granit. Gæret naturligt på cementtank og efterfølgende modnet på uristede fade et lille års tid.

    Tæt og intens duft med masser af mørk frugt, krydderurter og mineralitet - Kirsebær, brombær, timian, lavendel. Koncentreret i smagen med masser af blød frugt, modne tanniner og med en mineralsk afslutning.

    Stor vin til grillet kød.

  • Producenten
    Terroirvine fra det sydlige Chile

    Pedro Parra er nok den mest interessante vinpersonlighed i sydamerika for tiden. Han er jordbundsekspert og har været konsulent for en perlerække af topproducenter i sydamerika.
    Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    94 p. Wine Advocate

    The nose is complex and expressive, with tons of wild herbs, flowers and spices, and is really aromatic, captivating, complex and layered. The palate feels very complete, with edgy minerality and great depth. I tasted the 2018 from this vineyard when it was still in the middle of malolactic, and in that cooler year, it had less alcohol and a much more ethereal personality. This could be a new benchmark for Cinsault. 996 bottles produced. - Luis Gutierrez