

Cinsault Imaginador, Parra y Familia
Lavet overvejende på Cinsault fra gamle stokke på marker i Itata - ca 10 % af druerne er Pais og Carignan. Markerne har været dyrket som vinmarker i over 200 år og stokkene er mellem 70 og 100 år gamle.
Jordbunden er granitholdig og klimaet er kystklima med meget skydække. Markerne har aldrig været kunstvandet og der er aldrig blevet brugt kemikalier, fordi ejerne aldrig har haft råd til det.
Vintype | Rødvin |
---|---|
Druesort | Cinsault |
Lagring | Cement |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2018 |
Gemmepotentiale til | 2030 |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Gris, Lam |

Søde sommerbær og blomster i duften. Strålende rød bærfrugt i smagen med noter af røget kød, tørrede krydderurter, lakridspulver, let støvede tanniner og en salt eftersmag. Pikant, kølig elegance, et spændende glas.


Den chilenske terroirist Pedro Parra har tidligere vist sine evner på disse sidder, og nu gør han det igen. Det er yderst sjældent, at man får rødvin baseret på cinsault, og her er stokkene tilmed 50-100 år gamle. Der er imponerende mange lag. I næsen begynder det med rødbede, røget charcuteri og mælkechokolade. I munden er det første, der møder en, en intens smag af solbærblade efterfulgt af animalsk kødfuldhed og tæt koncentration kombineret med lethed og elegance, som var vi i Bourgogne. Den er ekstremt urtet i udtrykket, og hvordan Parra på så flot vis har formået at forene det mørke og kraftige med den finesserige mundfølelse med fløjlsbløde tanniner, vil han sikkert ikke afsløre. En både velsmagende og interessant vin, der vil få nysgerrige vindrikkere frem i sædet. - Rasmus Palsgaard


Mørkrød farve. Duft af krydderurter og røde bær. I begyndelsen let perlende ("petillant") i munden. Smagen er enkel og frugtig, saftig, let at drikke, men ikke uden et vist bid af garvesyre til sidst. Pæn længde, men hovedindtrykket er en let, ukompliceret vin, der vinder tyngde i glasset.

