Imaginador Pedro Parra y Familia

Cinsault Imaginador 2016, Parra y Familia

Land:
Chile
Servering:
14-16 °C
Område:
Itata
Gemmepotentiale:
2018-2030
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Gris og Lam
180,-
På lager
  • Beskrivelse

    Cinsault Imaginador 2016, Parra y Familia

    Lavet overvejende på Cinsault fra gamle stokke på marker i Itata - ca 10 % af druerne er Pais og Carignan. Markerne har været dyrket som vinmarker i over 200 år og stokkene er mellem 70 og 100 år gamle.

    Jordbunden er granitholdig og klimaet er kystklima med meget skydække. Markerne har aldrig været kunstvandet og der er aldrig blevet brugt kemikalier, fordi ejerne aldrig har haft råd til det.

  • Producenten
    Terroirvine fra det sydlige Chile

    Pedro Parra er nok den mest interessante vinpersonlighed i sydamerika for tiden. Han er jordbundsekspert og har været konsulent for en perlerække af topproducenter i sydamerika.
    Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    93 p. Din Vin Guide

    Søde sommerbær og blomster i duften. Strålende rød bærfrugt i smagen med noter af røget kød, tørrede krydderurter, lakridspulver, let støvede tanniner og en salt eftersmag. Pikant, kølig elegance, et spændende glas.
    din-vin-guide-logo

    90 p. Jamessuckling.com

    At once delicate, ripe and fresh this has very nice red fruit and a rather long supple finish.

    5 stjerner i Jyllands-Posten (2015)

    Mørkrød farve. Duft af krydderurter og røde bær. I begyndelsen let perlende ("petillant") i munden. Smagen er enkel og frugtig, saftig, let at drikke, men ikke uden et vist bid af garvesyre til sidst. Pæn længde, men hovedindtrykket er en let, ukompliceret vin, der vinder tyngde i glasset.

    5 stjerner Gastro (2015)

    Den chilenske terroirist Pedro Parra har tidligere vist sine evner på disse sidder, og nu gør han det igen. Det er yderst sjældent, at man får rødvin baseret på cinsault, og her er stokkene tilmed 50-100 år gamle. Der er imponerende mange lag. I næsen begynder det med rødbede, røget charcuteri og mælkechokolade. I munden er det første, der møder en, en intens smag af solbærblade efterfulgt af animalsk kødfuldhed og tæt koncentration kombineret med lethed og elegance, som var vi i Bourgogne. Den er ekstremt urtet i udtrykket, og hvordan Parra på så flot vis har formået at forene det mørke og kraftige med den finesserige mundfølelse med fløjlsbløde tanniner, vil han sikkert ikke afsløre. En både velsmagende og interessant vin, der vil få nysgerrige vindrikkere frem i sædet. - Rasmus Palsgaard