

Chassagne-Montrachet 1. cru les Baudines, Pierre-Yves Colin-Morey
Pierre-Yves Colin-Morey har lavet vin siden 2001. Først på sin fars Domaine Marc Colin og siden 2006 på de marker, han selv har arvet suppleret med det bedste indkøbte frugt, der kan købes for penge. På meget kort tid har han markeret sig som en af de bedste producenter af hvid Bourgogne på linie med navne som Jean-Francois Coche-Dury, Dominique Lafon og Jean-Marc Roulot. Selv om vinene fra Pierre-Yves Colin-Morey er kostbare, så er de dog stadig fantastiske fund til pengene, når man tager kvaliteten i betragtning. Problemet er, at de kan være svære over hovedet at få lov til at købe, fordi efterspørgslen langt overstiger mængden.
Stilen kan være en anelse reduktiv, men med lidt luft er vinene eminent friske, syrerige og rene. De har en enorm intensitet og et flot gemmepotentiale.
Producent | Pierre Yves Colin-Morey, Chassagne-Montrachet |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Chardonnay |
Appellation/underområde | Chassagne-Montrachet |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Gris, Ost |
Pierre-Yves Colin-Morey har lavet vin siden 2001. Først på sin fars Domaine Marc Colin og siden 2006 på de marker, han selv har arvet suppleret med det bedste indkøbte frugt, der kan købes for penge. På meget kort tid har han markeret sig som en af de bedste producenter af hvid Bourgogne på linie med navne som Jean-Francois Coche-Dury, Dominique Lafon og Jean-Marc Roulot. Selv om vinene fra Pierre-Yves Colin-Morey er kostbare, så er de dog stadig fantastiske fund til pengene, når man tager kvaliteten i betragtning. Problemet er, at de kan være svære over hovedet at få lov til at købe, fo...
Pierre Yves Colin-Morey, Chassagne-Montrachet
Pierre-Yves Colin-Morey har lavet vin siden 2001. Først på sin fars Domaine Marc Colin og siden 2006 på de marker, han selv har arvet suppleret med det bedste indkøbte frugt, der kan købes for penge. På meget kort tid har han markeret sig som en af de bedste producenter af hvid Bourgogne på linie med navne som Jean-Francois Coche-Dury, Dominique Lafon og Jean-Marc Roulot. Selv om vinene fra ...

Cask sample. Quite like Chevenottes but 50 m higher and a bit more clayey. Ripens about a week later than Chenevottes. The Morgeot of elevation – power and finesse. Broad and golden. A real charmer on the nose. Perhaps less textured than the Chenevottes but should flatter early on. Picked last.


The 2014 ChassagneMontrachet 1er Cru les Baudines has a curiously Meursault-like bouquet, thanks to a tincture of hazelnut and smoke that evolves with aeration. The palate is very well balanced with a keen thread of acidity, lively and saline in the mouth with a twist of citrus lemon on the focused finish. I like the bitter edge here. This is a lovely Chassagne-Montrachet.


(these vines were harvested a bit later than those in Chenevottes but with potential alcohol of only 12.6%): Bright yellow with green highlights. Deeply pitched aromas of lime and wet-stone minerality. Fat, fleshy and sweet but in a slightly looser-knit style than the Chenevottes and not showing the same éclat. More fleshy but less brisk and delineated, even if it possesses adequate acidity.

