Chardonnay Omaka Reserve 2017, Saint Clair

Land:
New Zealand
Servering:
10-12 °C
Område:
Marlborough
Gemmepotentiale:
2019-2029
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Ost
185,-
På lager
 • Beskrivelse

  Chardonnay Omaka Reserve 2017, Saint Clair

  Topchardonnay fra Saint Clairs egen mark "Omaka". Vinen er lagret 10 mdr. på amerikansk eg, hvoraf  ca. 50 % af fadene er nye. Den endelige udvælgelse af, hvilke fade, der skal indgå i den færdige vin, foretages først når fadlagringen er ovre.

  Omaka Reserve har en intens duft af fersken, mango, ristet brød og vanilie. Smagen er fyldig, men med et fast, forfriskende syrebid og en lang eftersmag. 
   
  Passer godt til fisk, skaldyr eller fjerkræ på grill og de samme råvarer med cremede saucer. Passer også godt til fyldigt smagende komælksoste.
 • Producenten
  Blandt New Zealands allerbedste og mest anmelderroste producenter af hvidvine på Sauvignon Blanc.

  Kåret til "Best New Zealand Producer of the Year" ved International Wine Challenge 2016. Vinmageren Matt Thompson er kåret til "International White Wine Maker of the Year" ved International Wine Challenge i London 2009. Neal Ibbotson fra Saint Clair fremhæver især Marlboroughs meget langsomme, konstante modningsprocess, der giver druerne tid til at opbygge smagselementer frem til høst, som et kvalitetsparameter – der er ikke noget, der bliver forceret frem!
  Læs mere

 • Kort
 • Anmeldelser

  6 stjerner i FinansBureauet (årgang 2014)

  Overdådig Chardonnay fra New Zealand i super cremet og intensiv stil med citrus, smør og røg i næsen og fedmefuld mund med vanilje, toast, fersken og abrikos i generøse mængder. Oversøisk Chardonnay på meget højt niveau. Ikke for ingenting at vinmageren Matt Thompson er kåret til "International White Wine Maker of the Year"