chardonnay-leithakalk_kollwentz

Chardonnay Leithakalk 2017, Kollwentz

Land:
Østrig
Servering:
10-12 °C
Gemmepotentiale:
2018-2030
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr, Fjerkræ og Ost
230,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Chardonnay Leithakalk 2017, Kollwentz

  100 % Chardonnay fra kalkholdige marker i Leithagebirge hvor man har dyrket Chardonnay i næsten 900 år. Høstet i hånden og modnet på store fade af østrigsk eg med fint bundfald i 6 måneder.

  Dejlig duft af melon, kvæde, citrus og hvide blomster. Mellemfyldig i munden med god friskhed. Lidt fyldigere stil end hvid Côte de Beaune.

  Til lidt fyldigere retter med fisk eller skaldyr. God til kylling og til ost.

 • Producenten
  Østrigsk topproducent; den eneste, der laver både rødvin, hvidvin og søde vine i international topklasse.

  Det kan være svært at finde vinene fra Kollwentz uden for Østrig - vinhuset har et stærkt hjemmemarked. Og med god grund: maksimale 5 stjerner i Falstaff og maksimale 5 kongekroner i Vinaria betyder, at her har vi en vinproducent i international topklasse. Det er kun ganske få producenter, der har så flot en klassifikation. Specielt for Kollwentz er, at de som det eneste vinhus i Østrig formår at holde det høje niveau både i hvidvine, rødvine og dessertvine! 

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  92 p. Falstaff

  Mittleres Gelbgrün, Silberreflexe. Zarte Kräuterwürze, feine gelbe Tropenfrucht nach Mango und Ananas, ein Hauch von Mandarinen, mineralischer Touch. Komplex, feine Apfelfrucht, zart nach Mango, ausgewogen, zarte Säuresruktur, dezente Extraktsüße im Abgang, feine Würze im Nachhall, sicheres Potenzial.
  Falstaff - logo