chardonnay_monsanto

Chardonnay 2016, Monsanto

Land:
Italien
Servering:
10-12 °C
Område:
Toscana
Gemmepotentiale:
2018-2030
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Ost
170,-
På lager
  • Beskrivelse

    Chardonnay 2016, Monsanto

    Elegant Chardonnay fra nordøst-vendt mark, hvilket er med til at bibeholde en god friskhed i frugten. Halvdelen af vinen er lagret på 500 liter store egetræsfade og halvdelen på stål. Vinen lagres to år på flaske, før den sendes på markedet.

    Chardonnay fra Monsanto har været lavet siden 1980, og det er måske den mest elegante Chardonnay, der laves i Toscana, hvor de ofte har en tendens til at blive lidt gumpetunge.

    Elegant næse med elementer af fersken, citrus samt lidt smør og vanilie. Chassagne-lignende struktur med rank fylde og kølig mineralitet. Lang eftersmag.

    Med sin pæne fylde, fine syre og let ristede fadpræg egner denne vin sig rigtig godt til fisk og skaldyr stegt eller på grillen. Fin også til stegt fjerkræ eller til ost.

  • Producenten
    Castello di Monsanto, Chianti

    International berømt og anerkendt Chianti-ejendom med klassiske vine. Markvinen Il Poggio er flagskibet indenfor Sangiovese og en af Toscanas vinøse skatte. Klassisk ejendom i Chianti vidt berømmet for markvinen "Il Poggio" som lagrer forrygende, 25-30 år i kælderen er ikke noget problem. Ved siden af "Il Poggio" produceres en utrolig flot ren Sangiovese, Bianchi’s egen favorit, på udvalgte druer og med lang fadlagring (20 mdr.) på små, nye franske egefade, en fin, elegant og fyldig Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    94 p. Jamessuckling.com (årgang 2016)

    This is a chardonnay that combines clarity and definition with intensity. Aromas range from fresh apricots, green and yellow apples to grapefruit, cloves, dried jasmine and a hint of vanilla. The palate is very focused, serious and defined by its full body. It shows a creamy texture and finely cut acidity. Long on the finish.