Champagne Rosé Brut, Benard-Pitois

Land:
Frankrig
Servering:
10-12 °C
Område:
Champagne
Gemmepotentiale:
2016-2026
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
300,-
På lager
  • Beskrivelse

    Champagne Rosé Brut, Benard-Pitois

    Rosé Champagne lavet på 50 % Pinot Noir, 35 % Chardonnay og 15 % Pinot Meunier vinificeret som rødvin. 

    Frisk duft af røde bær og rød grapefrugt. Ret fyldig smag med elementer af hindbær og pomelo.

    Velegnet som aperitif, men er også oplagt til mad i form af fyldigere retter med fisk og skaldyr eller fjerkræ og indmad, som brisler, fuglelever eller hjerter.

    Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

  • Producenten
    Mareuil-sur-Ay ligger i Valée de la Marne og er den højst ratede 1. cru i Champagne med en pris på 99 % af Grand Cru.

    Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade. 
    Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    5 stjerner og Testvinder, Børsen

    Fin ren næse med strejf af hindbær. Ren smag med fylde og strejf af jordbær og æble med fine bobler.

    94 p. The Champagne Guide

    The pristine freshness, purity and chalk mineral expression of Brut Reserve is the perfect base for a beautifully elegant rosé… red cherry depth, fleshy mid palate and full, long-lingering finish. It’s toned impeccably with prominent chalk minerality and consummately integrated acidity and dosage. Fine pinot noir tannins are delicately interwoven with its mineral texture on an enticing finish.

    6 stjerner i FinansBureauet

    Charmerende Champagne i forfriskende stil med hindbær i næsen og en fyldig og cremet mund med generøse noter af friske mandler, hvid peber og toast tilsat et strejf af eksotisk frugt. Testens bedste rosé.

    4 stjerner Gastro

    Mareuil-sur-Aÿ...en god by at drikke champagne i! Benard-Pitois' rosé består af 50 % pinot noir og 35 chardonnay begge vinificeret som hvidvin pg dertoæ 15 % meunier vinificeret som rødvin. Som sådan klassisk opbygning for moderne rosé. Huset har blot 9,5 ha vinmarker fordelt i det, man efterhånden kender bredt som Grand Vallée de la Marne (netop omkring Mareuil) og Côte des Blancs. Vi opfordrer jo konstant til at drikke champagne hele året, ikke kun til nytår, og roséen her er en oplagt madvin. Stilen er bred, med stor yppig frugtighed fra de røde druer, men ingen tannin. Dosagen er tydelig og giver en smule sødme i eftersmagen, og det understreges aromatisk af tydelig hindbær til sidst. - René Langdahl Jørgensen