Champagne Grand Cru Blanc de Blancs 2014, Alfred Gratien

Land:
Frankrig
Servering:
8-11 °C
Område:
Champagne
Gemmepotentiale:
2020-2032
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
Spar 100,-
475,-
På lager
  • Beskrivelse

    Champagne Grand Cru Blanc de Blancs 2014, Alfred Gratien

    100 % Chardonnay fra Grand Cru marker i Champagne - hovedsageligt Avize og Cramant. Basisvinen er gæret på fad og vinen lagrer minimum 5 år sur lie i forlængelse af andengæringen. Vinen har ikke gennemgået malolaktisk gæring, hvilket er sjældent set i Champagne, men er med til at give vinen nerve og præcision - det kræver bare, at man er sikker på, at druerne har ordentlig modenhed, da den ellers ville være decideret sur.

    Næsen har aromaer af grape, lime, gær og ristet hvedebrød. Smagen er intens og fyldig med hele paletten af citrusfrugter, grønne æbler, toast, mineralitet og en lang, præcis eftersmag.

    Kan bruges til aperitif, men gør sig egentlig bedre til mad. Helt oplagt er de dyre fisk som pighvar, slethvar, rødtunge og søtunge eller dansk sorthummer og gerne med en rig smørbaseret sauce til. Også god til stort set alle typer ost på nær blåskimmeloste.

  • Producenten
    Gratien er det mindste Champagnehus - blot 250.000 flasker. Ultra klassisk hus der laver flot fadgæret og meget vinøs Champagne.

    "I have always been of the opinion that champagne should be to wine what haute couture is to fashion." Alfred Gratien.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    95+ p. og 6 stjerner i JP (årgang 2012)

    Sødmefuld, bred, dyb, med både fin syre og nedfalden frugt. Cremet og chardonnaytypisk, virkelig lækker, virkelig sexet drik - og nok endnu bedre om et par år. Testens bedste vin. - Niels Lillelund

    94 p. Blindtasted.com (årgang 2012)

    Pale golden colour with a green hue and youthful mousseux. Pure and vinous nose with flinty and chalky notes paired with fresh hazelnut, butter, white peach, and patisserie notes. The palate is pure, precise and exceptionally fresh with fine layers of pale stone fruit, a lush creaminess and a very long bright finish. - Andreas Larsson

    6 Gastromænd på gastromand.dk (årgang 2009)

    Bichel Vin er også gode til at få deres bobler i Top 5. I første omgang var denne faktisk ikke videre imponerende, men kom lige nøjagtig med i Top 5 og dermed med i gensmagningen. I anden omgang var der dog sket ting og sager og flere af os troede først vi havde byttet rundt på numrene, for det var en helt anden Champagne vi fik serveret. Masser af duft af rabarber, ribs, hindbær, jordbær og men også grønne æbler, citrus og en flot afslutning og eftersmag. Gode bobler bliver solgt hurtigt, så allerede nu må vi skuffe og melde, at den er total udsolgt. Dog er deres 2012 udgave tilgængelig – lidt endnu.
    Gastromanddk

    2. plads i Fenschmeckeren.dk's Blanc de Blancs test (årgang 2009)

    Gratien er også kendt for at fadlagre, og det giver en ekstra dimension af nødder, smør og fylde til vinen. Duften bringer billeder i hovedet af dugklædte græsmarker på en sensommerdag med noter af hø, lidt estragon og citrusfrugt – nærmest jomfrueligt i udtrykket. Der er stor koncentration i munden, en note af marcipan og en anelse sødme, om end den absolut er at betegne som tør. Det er en særdeles harmonisk og balanceret champagne, der både vil tilfredsstille kendere såvel som nybegyndere, som ”bare” vil have et godt glas, og på den baggrund indtager Alfred Gratien på flot vis andenpladsen – tilmed til en særdeles attraktiv pris.

    92 p. DinVinGuide (2009)

    100 % Chardonnay. Meget elegant med lette fersken- og kryddernoter i duften. Pæn autolysekarakter og en flot mousse. Lang, vedvarende afslutnng. Flot elegance.
    din-vin-guide-logo

    92 p.Vinous (årgang 2007)

    Bright yellow. Suave, oak-spiced pear and melon aromas are complicated by notes of anise, iodine and lemon curd. Juicy and expansive on the palate, offering sappy citrus fruit and vanilla pastry flavors that stretch out and become spicier with air. Finishes smooth and long, with a lingering note of pear nectar and excellent clarity. - Antonio Galloni

    91 p. Wine Advocate (årgang 2007)

    Gratien’s 2007 Brut Blanc de Blancs is one of the more focused wines in the lineup. Lemon, white flowers, pastry and crushed rocks are all woven together in the glass. Deceptively medium in body, the 2007 fleshes out nicely in the glass, showing considerable depth and richness, while never losing its essential drive and pure focus. This is a terrific effort for the year.

    91 p. Decanter (årgang 2007)

    Nutty, brioche-like autolytic notes adds complexity to the lemony, citrus fruit notes of Alfred Gratien Blanc de Blancs 2007. Bright freshness and acidity, chalky mineral touch, still youthful, elegant, finesse, pleasant finish with a long length.

    17 p. Jancis Robinson (årgang 2007)

    Only the best barrels of grand cru chardonnay are used for Gratien's Blanc de Blancs, including fruit from Avize, Chouilly, Cramant and Le Mesnil. Barrel fermented. Pale straw. Deeply aromatic with ripe citrus fruit, even clementine, and brioche/bready notes. Crisp and yet with some definite sweetness and richness on the finish – but hidden by the acidity. Intensely fresh and complex if more flavourful and broad than elegant. GOOD VALUE for a wine of this style and complexity. I’d be happy to cellar this for a further few years. - Julia Harding