champagne_cuvee_565_gratien

Champagne Cuvée 565, Alfred Gratien

Land:
Frankrig
Servering:
7-9 °C
Område:
Champagne
Gemmepotentiale:
2019-2025
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr, Fjerkræ og Ost
675,-
På lager
 • Beskrivelse

  Champagne Cuvée 565, Alfred Gratien

  Cuvée 565 er vin fra 5 årgange (2007-2011), overvejende på Chardonnay med ca en tredjedel Pinot Noir. De fem årgange er blandet i 2012, hvorefter flaskegæringen er startet og vinen har ligget 6 år på de døde gærceller (sur lie). Resultatet er en vin, der vækker alle 5 sanser, og deraf navnet; 5 årgange, 6 år sur lie, 5 sanser - Cuvée 565.

  Vinen er intens og dyb i duften med aromaer af hasselnød, acaciehonning, sprød karamel og kandiseret citrusskal samt fine noter af skovbund. Cremet mousse og en fantastisk balance mellem moden dybde og ungdommelig friskhed. Meget lang eftersmag domineret af citrus og mineralitet.

  Har en dybde, der kalder på mad - modne komæksoste, gerne parmesan, søtunge og anden luksusfisk samt det bedste fjerkræ.

 • Producenten
  Gratien er det mindste Champagnehus - blot 250.000 flasker. Ultra klassisk hus der laver flot fadgæret og meget vinøs Champagne.

  "I have always been of the opinion that champagne should be to wine what haute couture is to fashion." Alfred Gratien.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  93+ p. JP

  Smørsyre i næsen, noter af sherry og ”sur lie”. Pæn syre, god længde, intens frugt, gennemgående citrusnote. Voksen vin. - Niels Lillelund

  5 stjerner Politiken

  Kompleks næse, ingefær, kaffe og nedfaldsæbler. Fadpræg. Flot udvikling. Uhyre intens, lang smag. Knivskarp syre. Elegant, balletstyrke snarere end muskelbundtstyrke. Ikke billig, men stor.

  5 stjerner Berlingske

  Gylden i glasset. Der er tydeligvis nogen alder på næsen, som har en fin dybde og noter af nødder, tørret frugt, lidt træ og et strejf af let eddike. Kalket eftersmag med moderat dosage. - Søren Frank