6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien

Champagne Brut Classique NV, Alfred Gratien

Land:
Frankrig
Servering:
9-12 °C
Område:
Champagne
Gemmepotentiale:
2016-2026
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Ost
395,-
På lager
 • Beskrivelse

  Champagne Brut Classique NV, Alfred Gratien

  Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

  Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

  Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
  Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

 • Producenten
  Gratien er det mindste Champagnehus - blot 250.000 flasker. Ultra klassisk hus der laver flot fadgæret og meget vinøs Champagne.

  "I have always been of the opinion that champagne should be to wine what haute couture is to fashion." Alfred Gratien.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  Nr. 1 ud af 113 testede Non Vintage Champagner

  Årets NV-Champagne og 93++ p. Dina Viner Professional Edition - "Torr, frisk champagne med klassisk frukt, bra balans, läcker syra och inslag av vinteräpplen, persikor, aprikoser, våt sten, sälta, bröd, nötter och mineraler."

  Testvinder JP

  Alfred Gratien er et relativt lille champagnehus og et af de få, der fadgærer deres vine. Vinen her er på 45 pct. chardonnay, 43 pct. meunier og 12 pct. pinot noir. Vinen har ikke undergået malolaktisk gæring, og det giver ekstra friskhed. Den dufter nydeligt af vaniljekransedej og æble. Munden har ret markant syrebid og masser af fylde, der skaber god balance. Glimrende vin. - Anders Halskov

  91 p. Vinous

  Light, bright gold. Sexy smoke- and mineral-laced aromas of ripe citrus and orchard fruits, plus with a suave floral overtone and a late hint of vanilla. Sappy and seamless on the palate, offering pliant orange and yellow apple flavors and a bracing jolt of chalky minerals. Closes with repeating smokiness and strong thrust, leaving a subtle honey note behind. - Antonio Galloni

  6 stjerner Aarhus Update

  En rigtig god champagne uden årgang. Brut Classique er tilpas kompleks til at være spændende og samtidig har den masser af ungdommelig friskhed. Den dufter af toastet brød, nødder, flere slags citrus og Granny Smith æbler. Den er fint balanceret med fine bobler, som er livlige uden at være aggressive. I smagen genfinder vi nødder, toast, æble og citrus, men der er bestemt flere noter at finde ved fordybelse.

  6 stjerner i FinansBureauet

  Finesserig og kompleks Champagne med ristet rugbrød og krydderurter i næsen og cremet mund med skovsvampe, modne pærer og toast i righoldige mængder og med mineralsk strejf og let salte undertoner i den lange eftersmag.

  2. plads i Madsvin's Champagnetest

  Næsen byder på udpræget champagne-træk i form af nødder og toast i næsen, der unægteligt må stamme fra fadlagring. Selvom vi er i den mere fyldige ende af spektret, er smagen frisk og syrlig, og vinen føles decideret let, når den drikkes. Behageligt perlende bobler der lokker dig til at tage et glas mere, og utvivlsomt er det en vin, som hurtigt vil blive tømt. Igen har vi med en vin at gøre, der håndterer balancen mellem syre og sødme godt, og den kan på alle måder siges at levere et godt, klassisk glas champagne. Bundsolidt håndværk.

  6 Gastromænd på Gastromand.dk

  Klassisk går aldrig af mode og vil altså være fremme – dog ikke på en provokerende og frembrusende måde – dette er mere en “silent killer”. Alfred Gratien er netop et eksempel på at dette belæg holder. Duften er frisk og ren men noter af grape, lime, fersken men også “brød” og “toast” i afslutningen. Masser af fylde og godt med volume – den vinder på sin høje kvalitet er lange eftersmag. Et rigtig godt glas til nytårsaften.
  Gastromanddk

  91 p. Din Vin Guide

  Ekspresseiv duft, hvor mælkesyrebakterier blander sig med tung frugt. Her er appelsin og moden melon. I munden er der små, fine bobler, men frugten flader lidt ud. En elegant stil med stor kompleksitet til sidst.
  din-vin-guide-logo