94_p

Champagne 1. Cru Carte Blanche NV, Benard-Pitois

Land:
Frankrig
Servering:
8-10 °C
Område:
Champagne
Gemmepotentiale:
2016-2022
Alkohol:
12 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
240,-
På lager
 • Beskrivelse

  Champagne 1. Cru Carte Blanche NV, Benard-Pitois

  Lavet på 75 % Pinot Noir, 20 % Chardonnay og 5 % Pinot Meunier. Chardonnayen er gæret på fad, mens de andre er vinificeret på stål.

  Ekspressiv duft med elementer af tørret frugt, hindbær, hvide blomster og et strejf af vanilie. Fine bobler, ret fyldig smag med fin syre og en frisk afslutning.

  Oplagt som aperitif, men har bestemt også fylde nok til at bruges til mad. Oplagt er fisk og skaldyr, men vinen vil også passe fint til kylling eller cremede komælksoste.

  Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

 • Producenten
  Mareuil-sur-Ay ligger i Valée de la Marne og er den højst ratede 1. cru i Champagne med en pris på 99 % af Grand Cru.

  Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade. 
  Læs mere

 • Kort
 • Anmeldelser

  94 p. The Champagne Guide

  A wine of power and definition that captures the intensity and structure of the majestic pinot noir of Mareuil-sur-Aÿ. There is a zesty edge of lemon offset by the complexity of brioche, freshly baked biscuits, ginger and a hint of lingering white pepper. Concentrated and poised, it's dry, clean and long, with a fine, creamy bead and a chalky, salty minerality. Great Value

  5 stjerner Winelab

  Lækker duft af æble og hvide blomster. Meget charmerende og vellavet. Frisk og dejlig skumfornemmelse. Flot, frisk og super krydret æblefrugt og enorm »personality«. Stor dybde og kompleksitet og et flot syrespil i denne Champagne, som er et rigtig godt køb. Det er en madchampagne, og jeg er vild med dens kompleksitet og mange nuancer.

  5 stjerner Finansbureauet

  Fyldig Champagne med gylden farve, indbydende næse med grønne toner, intens mund med noter af toast og ristede nødder og letsaltet mineralsk eftersmag. Fin Champagne i klassisk stil

  Testvinder Jysk-Fynske Medier

  Medium kobber/gylden med rosa skær. Frugtig duft med conferencepære, æble, lime og brød. Frisk og retlinet i munden med en moderat syre, som modsvares af en fyldig sødme. Der er æble, pære, gule blommer og hårde ferskner i smagen.
  jyskfynskemedier-logohvidtopsort