Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Chablis 1. cru Vaugiraut 2020, Pinson Fréres

350,00 kr

Lavet på ren Chardonnay fra 1. cru Vaugiraut, hvor Pinson har en lille parcel på 0,34 ha med ca 20 år gamle stokke. Vaugiraut hører under Vosgros 1. cru paraplyen men Vaugiraut befinder sig på et plateau over selve marken Vosgros og vinene fra Vaugiraut er ret forskellige fra vinene fra Vosgros. Gæret naturligt på stål. Derefter modnet et halvt års tid på en gamle fade (3-6 år gamle).

Den mest elegante og velduftende af Pinsons Chablis'er. Næsten flintet mineralitet med noter af citrus og ingefær. Næsten luftig og meget velbalanceret med god syre og fin længde.

Til retter med bløddyr, skaldyr og hvid fisk samt modne komælksoste.

Specifikationer
Producent Domaine Pinson, Chablis
Vintype Hvidvin
Druesort Chardonnay
Appellation/underområde Chablis
Lagring Store fade
Servering fra
Servering til 10°
Alkohol 13%
Velegnet til Fisk og skaldyr
Flaskestørrelse Alm - 0,75l (75 cl)

Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i dag driver hun stedet i samarbejde med sin far - de står for vinificering og salg, mens Christophe er ansvarlig for arbejdet i markerne.

Pinson har virkeligt fremragende parceller og ejer små ...

Producenten

Domaine Pinson, Chablis

Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i da...

Læs mere