



Celsus, Bodegas Vetus
Lavet på 100 % Tinta del Toro, den lokale klon af Tempranillo. Fra en Camparron-marken med over 100 år gamle stokke plantet før phylloxera. De gamle stokke giver et naturligt lavt udbytte med stor koncentration og Celsus laves kun i de bedste år. Modnet 14 måneder på nye, franske barriques.
Intens og koncentreret med aroma af blåbær, brombær, vanilie, røg og læder. Full-bodied og koncentreret uden at være tung - flot balanceret og lang, lang eftersmag. Stor vin.
Velegnet til rødt kød - gerne fra grillen.
Producent | Bodegas Vetus, Toro og Rueda |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Tempranillo |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 16° |
Servering til | 18° |
Gemmepotentiale fra | 2017 |
Gemmepotentiale til | 2028 |
Alkohol | 14,5% |
Velegnet til | Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Toro ligger på den spanske højslette med marker i 600-750 meters højde over havet. Området har mange solskinstimer, meget lidt nedbør, varme somre og kolde vintre og store temperaturforskelle mellem dag og nat.
Den meget sandede jordbund betyder, at Phylloxera-lusen flere steder ikke kan leve, og der er derfor en del marker i området, hvor vinstokkene er upodede.
Vinene fra området var kendte tilbage i middelalderen og har for nylig fået ny opmærksomhed efter at vigtige producenter i Rioja, Ribera del Duero og endda Bordeaux har fået øjnene op for områdets kvalitetspo...
Bodegas Vetus, Toro og Rueda
Toro ligger på den spanske højslette med marker i 600-750 meters højde over havet. Området har mange solskinstimer, meget lidt nedbør, varme somre og kolde vintre og store temperaturforskelle mellem dag og nat.
Den meget sandede jordbund betyder, at Phylloxera-lusen flere steder ikke kan leve, og der er derfor en del marker i området, hvor vinstokkene er upodede.
Vinene f...

There is a surprising new varietal Garnacha from an old plot in the village of Tudelilla, the 2019 Larrosa Negra, which is a bright ruby colored expression of the grape with plenty of floral aromas and with a clear Mediterranean profile, more Châteauneuf than Gredos, primary, varietal and expressive. The palate is medium-bodied, juicy with ripe fruit flavors and very fine, chalky tannins. This is deliciously satisfying and hedonistic. It matured in used French barriques for seven months, and the oak is neatly integrated and folded into the fruit. - Luis Gutierrez
The 2012 Celsus has shiny red and black fruit, ripe but not overripe, with hints of raspberry leaf and white pepper. The palate is full-bodied, with firm tannins, juicy fruit and moderate acidity. A big, clean, modern Toro. - Luis Gutierrez