bourgeuil_amirault_les_quartiers

Bourgueil les Quartiers 2018, Yannick Amirault

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Loire
Gemmepotentiale:
2021-2031
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt og Oksekød
185,-
På lager
 • Beskrivelse

  Bourgueil les Quartiers 2018, Yannick Amirault

  Fra meget kalkrig mark i bunden af en bakke i Bourgueil. Lavet på 100 % Cabernet Franc fra gamle stokke - dyrket økologisk, høstet i hånden og gæret naturligt uden tilsætning af gær. Modnet 20 måneder på store fade (900 l.).

  Klar og ren duft af solbær, brombær og tørrede urter. Meget frisk i smagen med høj syre, mineralitet og stor smagsintensitet. Flot kombi af tyngde og elegance - lang, velbalanceret eftersmag.

  Meget anvendelig til mad - alle kødtyper. Energisk vin, der fint kan gemmes op til 10-12 år fra høståret.

 • Producenten
  Elegant Cabernet Franc fra topproducent i Loire.

  Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  5 stjerner Vinstyrke2 (årgang 2017)

  Vidunderligt parfumeret! Dette er seriøs rød loirevin, som jeg ville elske at drikke til en portion coq au vin. Vidunderligt parfumeret i duften med noter af blomme, kirsebær, hindbær og jasmin iblandet en anelse kødsaft. Frugten er dyb og sødmefuld, men alligevel opleves en påfaldende lethed i vinen, og en solid syre sikrer friskhed og balance.
  vinstyrke2