5-stjerner-gastr0
amirault_bourgueil_grand_clos

Bourgueil le Grand Clos 2015, Yannick Amirault

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Loire
Gemmepotentiale:
2019-2028
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt og Oksekød
180,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Bourgueil le Grand Clos 2015, Yannick Amirault

  100 % Cabernet Franc fra en mark på 2 ha med ca 55 år gamle stokke. Der er et naturligt, lavt udbytte på marken på mellem 25 og 35 hl/ha. Dyrket økologisk, høstet i hånden vinificeret naturligt uden tilsætning af gær og med fuld afstilkning. Lagret 2 år på store fade.

  Le Grand Clos er den oprindelige Cru i Bourgeil - oprindelig var den ejet af det lokale kloster og dyrket som vinmark i over 1.000 år.

  Elegant duft af solbær, røg og menthol. Faste , men elegante tanniner - rund og frisk frugtighed. Fyldig og med meget lang eftersmag.

  Cabernet Franc fra Loire på dette niveau er fantastisk til mad - særlig fuglevildt, men går også flot til fx lam eller kalv.

 • Producenten
  Elegant Cabernet Franc fra topproducent i Loire.

  Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  5 stjerner Gastro

  Benoit Amirault driver 19 ha med fokus på cabernet franc og en håndfuld enkeltmarksaftapninger. Han lagrer på store brugte fade. Lacoudraye er nærmest flydende grøn peber og blyant. La Mine har mere ædel tannin, mens le Grand Clos i toppen af porteføljen har mere hest og krydderi, måske en pikant tone af brett, men har også betydeligt mere intensitet og moden tannin. Efter moderne loire-cab-franc-standarder yderst rimeligt prissatte vine, hvor balancen mellem det tilfældige og vilde og det styrede og professionelle er perfekt. - René Langdahl Jørgensen