Bourgogne Rouge 2014, Denis Bachelet

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Bourgogne
Gemmepotentiale:
2018-2027
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fjerkræ, Flyvende vildt og Lam
300,-
Udsolgt
  • Beskrivelse

    Bourgogne Rouge 2014, Denis Bachelet

    100 % Pinot Noir fra to små plots plantet hhv i 1977 og 1986. Fuld afstilkning og koldmaceration inden naturlig gæring. Lagret 18 måneder på gamle fade. Ingen filtrering.

    Utroligt højt niveau og koncentration for en basis bourgogne. Flot tæthed i frugten men med god friskhed, og så den den dejligt kølige urtenote, der nærmest er en signatur hos Bachelet.

    Velegnet til kylling, fjervildt, lam eller kalv - gerne indmad og gerne med kål og svampe til.

  • Producenten
    Denis Bachelet er et lille bitte kultdomæne i Gevrey-Chambertin med bl.a. nogle af de bedste Charmes-Chambertin, der laves. Vinene er ekstremt elegante og meget efterspurgte.

    Målet er elegance frem for alt. Bachelets besiddelser har meget gamle stokke, hvilket i sig selv giver et meget lavt udbytte. Han nedsætter udbyttet yderligere gennem en hård selektion i vækstsæsonen og ikke mindst i høsten. De høstede druer afstilkes 100 % og selekteres endnu en gang inden en let knusning. Herefter koldmaceres en uges tid, hvorefter gæringen naturligt går i gang. Gennem temperaturkontrol udsættes den malolaktiske gæring længst muligt for at bevare et højt CO2-niveau i vinen, Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    86-88 p. Wine Advocate

    The 2014 Bourgogne Rouge, matured in 20% new oak, offers broody dark berry fruit on the nose -- one that is well defined but surprisingly tight despite aeration. The palate is medium-bodied with sappy red berry fruit, soft tannins and crisp acidity with an elegant finish, with just a pinch of black pepper. A simple but refreshing Bourgogne Rouge. - Neal Martin

    16,5 p. JancisRobinson.com

    Blend of casks from Gevrey. 45 hl/ha. Robust. Lots of matière. Lots there to chew on. - Jancis Robinson MW