Bourgogne Oligocene 2017, Patrick Javillier

Land:
Frankrig
Servering:
11-13 °C
Område:
Bourgogne
Gemmepotentiale:
2018-2026
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
295,-
Udsolgt
  • Beskrivelse

    Bourgogne Oligocene 2017, Patrick Javillier

    Lavet på ren Chardonnay fra marken Pellans med 30 år gamle stokke, der ligger halvt i Meursault og halvt i almindelig Bourgogne - på trods af at hele marken har samme jordbund.

    Elegant næse med fine noter af fersken, citrus og en smule røg. Medium fylde i smagen med frisk syre og markant mineralitet.

    Klassisk hvid Bourgogne med meget højt niveau for en "almindelig" Bourgogne. Perfekt til klassisk fiskekøkken med rige saucer eller smørstegte fisk og skaldyr. Rigtig flot også til modne komælksoste.

  • Producenten
    Patrick Javillier regnes for en af de bedste producenter i Meursault.

    Han er oprindelig uddannet inden for el, men uddannede sig siden til ønolog og overtog familiens vinbrug. Han er stærkt engageret i kælderarbejdet og giver bl.a. sine hvidvine lang tids lagring sur lie for at kunne give vinene et efterfølgende langt liv.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    16,5 p. Jancis Robinson (årgang 2015)

    Heady nose. Very rich and deep. Massive delivery for the money. Big and bold and chewy but with so much pleasure! Good Value