Bourgogne Blanc Vierge Romaine 2018, Gramont

Land:
Frankrig
Servering:
8-10 °C
Område:
Bourgogne
Gemmepotentiale:
2019-2030
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
Spar 180,-
160,-
130,-
160,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Bourgogne Blanc Vierge Romaine 2018, Gramont

  En ægte mini-Puligny! Ren Chardonnay fra marker omkring Puligny-Montrachet - rent faktisk er det fra marken Houlières, der delvist er klassificeret Puligny og delvist almindelig Bourgogne. 6 mdrs. fadlagring på blanding af nye og ældre fade.

  Fin næse med elementer af ristet toast og fersken/citrus-frugt. I munden er vinen mellemfyldig med fin syre og en ret lang eftersmag. Meget klassisk hvid Bourgogne!

  Vine som denne, med fadlagring og fuld malolaktisk gæring, passer godt til det klassiske, franske køkken med fisk og skaldyr og smørbaserede saucer. Idéel til smørstegt, hvid fisk, men passer også rigtig godt til kammusling eller hummer. Med sin pæne fylde passer Bourgogne også godt til stegt kylling og til karaktérfulde komælksoste.

 • Producenten
  Klassiske Bourgogner fra gammel familieejendom i Nuits St. Georges

  Machard de Gramont er klassisk og traditionel familieejendom i Nuits St. Georges i Bourgogne med en bred vifte af marker i Côte de Nuits og Côte de Beaune. Stilen er Pinot Noir til den rustikke side, og vinene lagrer godt i kælderen.
  Læs mere

 • Kort
 • Anmeldelser

  5 stjerner - bedste køb, Jyllands-Posten (årgang 2018)

  Stram, karakterfast sag. Virkelig god syre og mineralitet; vågner med ilt til en lidt større frugt. Gammeldags stil, den fedter ikke for nogen. Virkelig imponerende til prisen. Bedste køb i testen, fem store stjerner. - Niels Lillelund