Bordeaux Leroy Beauval

Bordeaux Superieur 2015, Leroy-Beauval

Land:
Frankrig
Servering:
15-17 °C
Område:
Bordeaux
Gemmepotentiale:
2019-2025
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Gris, Lam og Oksekød
165,-
På lager
 • Beskrivelse

  Bordeaux Superieur 2015, Leroy-Beauval

  Lavet overvejende på Merlot suppleret med lidt Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra ejendommens bedste marker. Alkoholisk gæring på cement, malolaktisk på fad og derefter er vinen lagret efterfølgende på samme fade i et år.

  Fyldig duft domineret af brombær og solbær suppleret af engelsk lakrids og letrøgede noter fra fadet. Flot moden frugt i smagen balanceret af en frisk syre og et fint tanninbid - lang eftersmag.

  God madvin! Prøv den til lammekoteletter med skysauce. God også til både oksekød, kalvekød eller gris. Hvis tålmodigheden er til det, så drik vinen 6-8 år gammel.

 • Producenten
  Fantastisk kvalitet til prisen fra Bordeaux

  Chateau Leroy-Beauval ligger i Cameyrac, en lille kommune på venstre bred af Dordogne-floden mellem Libourne og St. Emilion. Ejendommen er bygget i 1780 og blev i 1970'erne købt af ægteparret Stéphanie og Alexandre Leroy, der har renoveret slottet gennemgribende og har sigtet efter den højest mulige kvalitet i vinproduktionen.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  5 stjerner og 92 p. i Jyllands-Posten (årgang 2015)

  Laber Merlot-domineret vin i halvmoderne stil med koncentreret mørk blommet frugt med understrøm af kul, koks og kaffebønne. Rig og generøs som årgangen selv, hertil en frejdig syre, der giver balance og plads til de håndfaste tanninsvirp.

  5 stjerner i Jyllands-Posten (årgang 2014)

  Meget mørk, dybrød. Dufter af mynte, grafit og chokolade. Især mynte fortsætter i smagen, som er ganske kølig, faktisk virkelig cool og ganske elegant med frugten i baggrunden. Rank vin med et stramt, tørt udtryk og et strejf af krydderurter til sidst. Fin balance, bliver bedre med ilt. 90 point.