Af en eller anden grund blev Chenin Blanc, den måske vigtigste drue for høj kvalitet i Loire, ikke indlemmet i appellationen Bourgueil, da reglerne blev lavet i 1937. Derfor er Batard-Princesse kun klassificeret som IGP Val de Loire.
Den er lavet på ren Chenin Blanc fra en meget lille parcel. Presset og gæret naturligt.
Elegant og intens med aromaer af citrus, hvide blomster, grøn pære og voks. Fyldig med frisk syre og lang eftersmag.
Meget madegnet vin, der særligt egner sig til fed fisk, kylling og gris.
Specifikationer
Producent
Yannick Amirault, Bourgeuil
Vintype
Hvidvin
Druesort
Chenin Blanc
Lagring
Store fade
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
14%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.
I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 ...
Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.
Læs mere