Barolo Sarmassa Vigna Merenda 2012, Scarzello

Land:
Italien
Servering:
15-17 °C
Område:
Piemonte
Gemmepotentiale:
2018-2032
Alkohol:
14,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Løbende vildt og Oksekød
495,-
På lager
  • Beskrivelse

    Barolo Sarmassa Vigna Merenda 2012, Scarzello

    Meget traditionel Barolo fra unik monopolmark på Sarmassa, lagret på gamle 2500 liters egefade

    Meget ung men alligevel klar i udtrykket med balsamisk næse med elementer af mørke kirsebær, marcipan, tørret frugt og tjære. Intens smag med dyb mørk frugt, markante faste Nebbiolo tanniner og en enormt lang mineralsk finish. Stort gemmepotentiale.

    Kraftig vin med fast struktur - masser af intensitet, tannin og syre - hvilket gør, at vinen i sin ungdom kræver intens mad. Kødretter med tæt sauce - gør sig fortrinligt sammen med trøfler!

  • Producenten
    Den unge og kompromisløse Federico Scarzello laver klassisk Barolo og Barbera. Autentiske rødvine med lang gæring og uden skyggen af små nye fade.

    Federico Scarzello er en meget ung, ambitiøs, kompromisløs og charmerende Piemontesisk vinbonde, som laver dybe, intense og klassiske Piemonte vine. 

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    Testvinder og 5 stjerner Børsen (årgang 2012)

    Bedste Nebbiolo i prisklassen 400-500 kr. Moden næse med stor kraft. Fyldig smag med læder og tobak, som hænger ved.

    17 p. JancisRobinson.com (årgang 2012)

    Just mid ruby with orange. Really slumbering on the nose with a touch of smoke. Massive, finely chiselled tannins. More tension, weight and intensity than Scarzello’s Barolo Classico, with edgy redcurrant fruit on the finish. - Walter Speller

    17,5 Jancisrobinson.com (årgang 2011)

    Total maceration time of 50 days. A little lighter in colour and a little more orange tinged than the regular Barolo. Fine, subdued and concentrated on the nose with hints of spice and black tea leaves. Perfumed, aromatic complex palate that is still a little tight while the grainy, bitter tannins still need time to integrate. Pretty burgundian in style but showing its muscle on the finish. Linear. - Walter Speller