barbera-superiore_scarzello

Barbera d'Alba Superiore 2017, Scarzello

Land:
Italien
Servering:
15-17 °C
Område:
Piemonte
Gemmepotentiale:
2019-2027
Alkohol:
14,5 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Lam og Oksekød
180,-
På lager
 • Beskrivelse

  Barbera d'Alba Superiore 2017, Scarzello

  100 % Barbera fra bunden af Barolo-marken "Vigna Merenda" der ligger midt på Sarmassa marken. Gæret naturligt med 25-30 dages maceration. Modnet 12-18 måneder på en blanding af 25 hl store fade og 600 liters tonneaux. Når Federico indkøber nye fade bruges de til denne vin inden de bruges til Barolo.

  Intens luksus Barbera med flot næse med kirsebær, syltede brombær, læder og en anelse flødekaramel. Fyldig smag med masser af moden mørk frugt, fin syre og en lang eftersmag.

  Flot vin til kødretter med indkogte saucer, hvor Barberas syre renser godt op i mundhulen.

 • Producenten
  Den unge og kompromisløse Federico Scarzello laver klassisk Barolo og Barbera. Autentiske rødvine med lang gæring og uden skyggen af små nye fade.

  Federico Scarzello er en meget ung, ambitiøs, kompromisløs og charmerende Piemontesisk vinbonde, som laver dybe, intense og klassiske Piemonte vine. 

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  18/20 p. Forlaget Smag (årgang 2017)

  Denne Barbera fra Alba har massiv smag af store, mørke, modne blommer og udfolder sig med saft, frugt, mildhed og charme i glasset. Udover symfonien af blommer er der friskhed og harmoni i glasset, og efterhånden dukker små glimt af engelsk lakrids op og gør den til en endnu mere kompleks og spændende madvin og ikke bare til kød - Henrik Oldenburg

  Best Barbera over 15 £ - Decanter for årgang 2009

  Scarzellos Barbera Superiore 2009 blev kåret som bedste Barbera til over 15 £ ved Decanter World Wine Awards 2013 og fik desuden den sjældne topkaraktér 5 stjerner. Decanter World Wine Awards er i dag verdens mest prestigefyldte vinkonkurrence.