

Barbera d'Alba Maggiur 2019, Cascina Luisin
Fra sydvendt mark beliggende 300 moh med ca 90 år gamle stokke. Macereret og gæret på stål i 10 dage uden tilsætning af gær - efterfølgende modnet et år på 40 hl store fade af slavonsk eg.
Sort frugt med aroma af blomme, lakrids, mørk chokolade og nellike. Fyldig i frugten med god dybde og intensitet - mineralsk og lang afslutning.
Bredt anvendelig madvin der matcher fra stegt kylling til braisseret vildt.
Producent | Cascina Luisin, Barbaresco |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Barbera |
Appellation/underområde | Barolo |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2021 |
Gemmepotentiale til | 2028 |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Str | Alm - 0,75l (75 cl) |
Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!
Produktionen af Nebbiolo er ultra-traditionel efter nogle forsøg med mere moderne metoder. Bl.a. indkøbte man en rotorfermentator, der i dag bruges til Barbera og Dolcetto - ikke til Nebbiolo. M...
Cascina Luisin, Barbaresco
Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!
...