

Barbera d'Alba Axilium 2016, Cascina Luisin
100 % Barbera fra mark med mere end 65 år gamle vinstokke beliggende tæt på Asili-marken. Vinificeret uden tilsætning af gær og gæret ved en temperatur på 28 grader. Modnet et år på 1 hl store botti af slavonsk eg og derefter et år på flaske.
Intens duft med kerne af sorte kirsebær, modne jordbær med et hint af mørk chokolade. Tæt i smagen, kompleks, lang og elegant.
En seriøs Barbera, der går godt til retter med svinekød og lammekød.
Producent | Cascina Luisin, Barbaresco |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Barbera |
Appellation/underområde | Barbaresco |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2020 |
Gemmepotentiale til | 2028 |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Gris, Lam, Oksekød, Ost |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!
Produktionen af Nebbiolo er ultra-traditionel efter nogle forsøg med mere moderne metoder. Bl.a. indkøbte man en rotorfermentator, der i dag bruges til Barbera og Dolcetto - ikke til Nebbiolo. M...
Cascina Luisin, Barbaresco
Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!
...