Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Barbera d'Alba Axilium 2016, Cascina Luisin

240,00 kr

100 % Barbera fra mark med mere end 65 år gamle vinstokke beliggende tæt på Asili-marken. Vinificeret uden tilsætning af gær og gæret ved en temperatur på 28 grader. Modnet et år på 1 hl store botti af slavonsk eg og derefter et år på flaske.

Intens duft med kerne af sorte kirsebær, modne jordbær med et hint af mørk chokolade. Tæt i smagen, kompleks, lang og elegant.

En seriøs Barbera, der går godt til retter med svinekød og lammekød.

Specifikationer
Producent Cascina Luisin, Barbaresco
Vintype Rødvin
Druesort Barbera
Appellation/underområde Barbaresco
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Gemmepotentiale fra 2020
Gemmepotentiale til 2028
Alkohol 14%
Velegnet til Gris, Lam, Oksekød, Ost
Flaskestørrelse Alm - 0,75l (75 cl)

Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!

Produktionen af Nebbiolo er ultra-traditionel efter nogle forsøg med mere moderne metoder. Bl.a. indkøbte man en rotorfermentator, der i dag bruges til Barbera og Dolcetto - ikke til Nebbiolo. M...

Producenten

Cascina Luisin, Barbaresco

Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!

...
Læs mere