Bandol Rosé 2021, Chateau Canadel

Land:
Frankrig
Servering:
10-12 °C
Område:
Bandol
Gemmepotentiale:
2022-2031
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Fjerkræ
Spar 240,-
200,-
160,-
200,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 240,-
På lager
 • Beskrivelse

  Bandol Rosé 2021, Chateau Canadel

  Eks-verdensmester i rosé. Lavet på  50 % Mourvèdre, 35 % Cinsault og 15 % Grenache høstet i hånden. Mourvèdre og Cinsault presses direkte, mens Grenache macererer køligt i 24 timer, før den presses. Gæres ca 20 dage og lagres derefter 6 måneder på cementtanke.
  Vinstokkene er godt 20 år gamle og de vokser i amfiteaterlignende terrasser (restanques) med sydlig eksponering.

  Lækker, intens næse med frisk fersken, hindbær og melon. Fyldig i smagen - frugtig og letkrydret. Lang og vedholdende eftersmag.

  Velegnet til fisk, skaldyr og grøntsager med middelhavs eller asiatisk touch.

 • Producenten
  Topvine fra Bandol

  Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  6 stjerner JP (årgang 2020)

  Ganske lys ift. til kollegerne, tør, klassisk, elegant i struktur og smag, næsten aristokratisk i udtrykket. Meget fint styret sødme, vinøs, drilsk, slutter let bittert efter forskrifterne, kunne være interessant at se den blive gammel. 91+ point.

  Testvinder - Ugens Vin i Ekstra-Bladet (årgang 2020)

  Flot næse med masser af jordbær. En flot balanceret og indbydende rosé med masser af røde bærnoter, pakket ind af en flot syre. Men samtidig med en vis dybde og koncentration som klæder vinen. - Thomas Rydberg

  18,5 p. Testvinder - Forlaget Smag (årgang 2020)

  Der er sympatisk modspil i glasset mellem ungdommelig umodenhed og store løfter. Det er Bandol i topform, med umiddelbar friskhed, kækhed i stilen, en fylde, der virkelig fylder, og et orgie af honning, nektariner, røde bær og især tørrede abrikoser. Den er tør, men med et strejf af solens sødme, den har syre, men den bider ikke, den har krop og charme og fylden er udholdende. Den vil være en drøm til lam.

  Testvinder og 5 stjerner Fyens Stiftstidende (årgang 2020)

  Lys laksefarvet vin. Lækker næse med fersken, abrikos, citrus og et hint af krydderurter. Aromatisk, næsten parfumeret i munden, men let og med en lille bitterhed, som renser op. Ekspressiv, klassisk og balanceret rosé på mourvedre, cinsault og grenache med lang eftersmag. Sommerlig glæde på flaske og flot til et stykke stegt fisk eller en salat med kylling.
  jyskfynskemedier-logohvidtopsort

  5 stjerner Vinstyrke2 (årgang 2020)

  Vinen har en lækker tropisk næse. Jeg dufter grapefrugt, mango, hvide ferskner og ribs. Der er i det hele taget power og parfume på næsen. Mundfornemmelsen er cremet og overskudsagtig, pumpet op med smagsnoter af pink grape, ferskenjuice og citrus. I afslutningen let bitre ribs- og tranebærtoner. En fyldig sag, uden at det på nogen måde tager overhånd. Luksus, luksus!
  vinstyrke2

  5 stjerner og 92 p. Jyllands-Posten (årgang 2020)

  En gammel kending her, og den har vel sagtens aldrig været i bedre form. En lille velskabt passionfrugtsbombe. Den har power som altid, men også en lækker cremet tekstur og aromaintensitet ad Hellerup til. Nogle vil sikkert blive skræmt væk af den meget pågående parfumerede næse, andre vil elske den. Her er bundter af mandarinskal, fersken, vandmelon og tørret salvie. Vinen trykker godt til midt på tungen. Den hænger bare godt sammen, afbalanceret og harmonisk tør, som den er. Flot længde, salte kræfter og tilmed let bitterhed i eftersmagen. Måske nok en ret teknisk vin, men utrolig velproduceret Provence-rosé. Økologisk i øvrigt. Den fortjener noget gastronomisk modspil. - Morten Bundgaard

  5 stjerner og 90 p. Jyllands-Posten (årgang 2020)

  Lys laksefarvet. Forfriskende bitterhed i næsen, masser af krydderurter, ganske dyb, sødmefuld frugt i baggrunden. Smuk balance, god pris. - Niels Lillelund

  5 stjerner Liebhaverboligen/Vinstyrke2 (årgang 2019)

  Lys, let og glad vin, der hensætter dig til en liggestol på en solbeskinnet sandstrand ved Middelhavet. Dufter indbydende af fersken, gule kirsebær og kiwi med et touch af citrus- primært grape. I munden cremet og let sødmefuld. Ganske frugtkoncentreret med indslag af fersken, cantaloup melon og ribs. Vinen har flot længde og en delikat syre. Du kan drikke den solo eller servere den til lette retter med skaldyr eller kylling. Vælger du det tunge skyts i form af en bouillabaisse, har denne Bandol-rosé også musklerne til at matche aïolien og den krydrede suppe.
  vinstyrke2

  91 p. og 5 stjerner JP (årgang 2018)

  Mourvedre-domineret blend fra solbeskinnede terrasser i prestigeappellationen Bandol tæt på kysten. Det giver en intens og velstruktureret rosé med power og kompleks frugtighed, uden at elegance går fløjten. Fuld af cantaloup og kalk, anisfrø, hvid fersken og citron. Balanceret og dog intenst tryk midt på tungen. Alkoholen mærkes, og der er masser af tannin og bitterstof i finalen. Virkelig seriøs madvin.

  5 stjerner Politiken (årgang 2018)

  Meget lys tone - let krydret næse over helt lyse bær. Orangetoner. Intens og fyldig smag - fylder munden. Moderat syre. Klart en med-rosé, f.eks. til kylling eller stegt laks. Rigtig godt køb.

  Coup de Coeur i Guide Hachette des Vins (årgang 2018)

  18,5 p. Smag og Behag (årgang 2017)

  Den vigter sig i forståelig selvsikkerhed, lader bare en delikat næse med honning og clementiner ane og lader diskret en bølge af mild fornemhed og modne abrikoser rulle hen oversmagsløgene. Den smager som en flidspræmie fra den provencalske frugthave: frisk, rig og overbevisende. Der findes mennesker, der ikke tror, de kan li’rosé, men giv dem et glas af den her, og de vil overgive sig. Renhed og rigdom i smagen, finesser og harmoni i stilen. Den er til bekræftelse af sol, varme og livsglæde og skabt til lyst kød. - Henrik Oldenburg

  5 stjerner Politiken (årgang 2017)

  Let krydret og ristet næse - orangeskal, fersken og lidt jordbær. Velstruktureret smag med en del kraft og moderat syre. Samlet en glimrende og ret seriøs rosé. - Henrik Steen Andersen.

  94 p. Decanter (årgang 2016)

  Fresh intense fruit and yeasty marmite on the nose; characterful of terroir, medium-bodied yet delicate with focused and persistent finish.

  93 p. Vinbladet (årgang 2016)

  Dyb pink Provencekulør. Elegant frugtnæse med kølige bær, orangetoner og en pæn dosis kultiverede tropefrugter med passionsfrugt og melon. Detaljerig, harmonisk og med udsøgt renhed. Charmerende sødmefuldhed og vellykket mineralitet oven i al overdådigheden. I munden med tæt saftighed, flot struktur og en imponerende kompleks frugt, hvor diskrete orangetoner har en velvalgt hovedrolle. Nydelig syrebalance, stor præcision, betragtelig længde, og bemærkelsesværdigt fornemt håndværk. Rosé i særklasse.

  96 p. Platin, Best in Show - Decanter World Wine Awards (2015)

  A touch meaty here, thanks to the Mourvedre. A good, clean nose with fresh summer fruits and Provençal herbs. Lively, graceful and dappled. On the palate, a much subtler wine than the aromas suggested. Choice, fleshy, textured and rich. Super stuff. - Bedste rosé blandt over 1.000 konkurrenter.

  6 stjerner i FinansBureauet (2015)

  Utrolig lækker og elegant Bandol Rosé med pinjetræsskov og melon i næsen og sprød og urtekrydret mund tilsat noter af skovjordbær og med en pikant mineralitet, som rundes af i en imponerende lang eftersmag. Flot vin

  Testvinder og 5 stjerner i Liebhaverboligen/Vinstyrke2' rosé-test (2015)

  Nogle af de bedste roseer kommer fra Bandol-distriktet syd for Toulon. Det gælder også denne klassevin, som selv med et ekstra år på bagen har bevaret friskheden og lige byder på det ekstra, der gør det til en fornøjelse at drikke rosévin. Frugten er fed og moden med fersken som det bærende element i både duft og smag. Her er også modne gule æbler, lidt melon og en lækker note af anis. Vinen føles dejligt cremet i munden og slutter frisk og mineralsk. Flot vin!
  vinstyrke2

  Testvinder og 18 p. Forlaget Smag (2015)

  Lys og raffineret, en yndefuld balletdanser, der går tågang hen over tungen og efterlader den fint foret med silke - samtidig med, at den serverer modne skovjordbær til smagsløgene. Den er yndefuld og lækker, hverken tynd eller splejset. Mourvèdre, Cinsault og Grenache samarbejder inspirerende i glasset og giver frugt og karakter.