ca_bianca_amarone_begali_lorenzo

Amarone della Valpolicella Classico Monte Ca'Bianca 2013, Begali

Land:
Italien
Servering:
16-18 °C
Område:
Valpolicella
Gemmepotentiale:
2019-2039
Alkohol:
16 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Lam, Løbende vildt og Oksekød
425,-
På lager
 • Beskrivelse

  Amarone della Valpolicella Classico Monte Ca'Bianca 2013, Begali

  Topvinen fra Begali - den bedste frugt fra Monte Ca'Bianca. Lavet på en blanding af 40 % Corvina, 30 % Corvinone, 20 % Rondinella og 10 % af den sjældne drue Oseleta, som er en lille druesort med stærk farve og elegante tanniner. Druen er svær at dyrke og ses derfor sjældent, men den har et stort kvalitetspotentiale og bl.a. Dal Forno bruger den til sin Amarone. Efter høsten tørrer druerne i det luftige tørrerum indtil starten af februar. Efter vinifikationen lagrer vinen omkring fire år på en blanding af store fade og barriques.

  Vinen har siden 1997 fået tre glas i Gambero Rosso ikke mindre end 14 gange , senest den aktuelle årgang, og 14 gange 5 drueklaser i Duemilavini, de italienske sommelierers guidebog.

  Imponerende duft af modne mørke bær, chokolade, cola og varme krydderier. I munden er vinen tør og helt fantastisk fyldig og elegant på sammen tid. Balanceret tyngde og mineralsk frugt med krydderier og en vedholdende eftersmag.

  Til kraftige retter med oksekød, vildt eller lam - perfekt julevin til juleanden. Gem den evt 10-15 år eller mere og drik den for sig selv i godt selskab.

 • Producenten
  Valpolicellas nye anmelderroste stjerne

  "If you can name but two producers in Valpolicella (I’m betting they are Dal Forno and Quintarelli), it’s now time to add a third: Lorenzo Begali." The Wine Advocate - Monica Larner

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  6 stjerner FinansBureauet (årgang 2012)

  Et brag af en Amarone med både intensitet og virilitet. Righoldige mængder mørk frugt, tobak og læder i både næse og mund tilsat subtile toner af vanilje, mokka og cedertræ i den lange elegante eftersmag. Høj klasse.