aetheria_grenache_aux_mages

Ætheria 2017, Aux Mages

Land:
USA
Servering:
14-16 °C
Område:
Californien
Gemmepotentiale:
2019-2028
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fjerkræ og Flyvende vildt
375,-
Udsolgt
  • Beskrivelse

    Ætheria 2017, Aux Mages

    Årgang 2016 blev badet i gode anmeldelser og revet væk - nu er 2017'eren her. Den er mindst lige så magisk og fortryllende som 2016'eren.

    Lavet på 100 % Grenache fra køligt beliggende marker. Druerne er dyrket biodynamisk, høstet i hånden, afstilket i hånden, trampet med fødderne og presset på en hydraulisk presse. Gæret naturligt og modnet på brugte fade, store og små, af fransk eg. Flasket uden filtrering og med minimal svovling.

    Lys, let, liflig og ikke mindst æterisk med fine noter af røde bær; kirsebær, hindbær, jordbær og røde roser. Fantastisk ren og nærmest forfriskende med god intensitet i smagen og en lang, lang eftersmag.

    Perfekt vin til fjerkræ og fuglevildt, men går også rigtigt strålende til enkle retter med kalv eller lam.

  • Producenten
    Nordisk elegance fra Californien

    Danske Emil Skytte startede egentlig med et kinesisk-studie på Aarhus Universitet, men en brændende interesse for vin fik ham til også at tage WSET's Advanced Certificate for at få det teoretiske på plads og få mulighed for at smage meget forskellig vin på en struktureret måde. Det førte til småjobs i den aarhusianske vinhandel, men på en tur til Italien fik Emil pludselig mulighed for at arbejde hos nogle af de bedste i Barolo, og så tog tingene fart. Arbejde hos Pete Gygax på Cascina Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    Testvinder og 6 stjerner Berlingske (årgang 2017)

    Bedårende og floral næse med indslag af rabarbersaft, ribs, puddersukker, en lille bakke friske jordbær stillet oven på en hestesadel, lagt oven på en pruhest, knækkede grønne grene, grafit og blyantsspids. Frisk med en blankpoleret bærsødme og knivskarp frugtsyre. Elegant og luftig som en bourgogne – kun 12,3 pct. alkohol – men samtidig overmåde intens i smagen. Det her er funky business-stafferet med masser af vildgærede og aromatiske synkoper, der nærmest orkestralt træder frem og tilbage i munden på de helt rigtige steder. En berusende lethed er Ætherias styrke. Jeg mangler ord!

    7 ud af 7 thumbs up på Houlberg.it (årgang 2017)

    I glasset er der – som med 2016’eren – samme lyse, transparente teglfarve, som du slet ikke forbinder med Grenache men i stedet noget burgundisk Pinot Noir. Det fortsætter i næsen, hvor vinen er lidt støvet, lys, luftig og mælket med rabarber, halvmodne hindbær, bolsjer, syrlige drops, drikkeyoghurt, æteriske olier og en lækker lys syrlighed. (...) Som sidst vigter smagen sig … en rigtig blære- og pralerøv, som har en let, lys og let syrlig tilgang til livet. Det er vel nærmest som et lille burgundisk touch af himmelrige med et fint syrlig, biodynamisk tvist tilsat en læskende saftig drikkeglæde. Der er igen de lidt mælkede noter med kærnemælk, ribs, citron, sort peber og lidt krydderier, men oveni sart, fint og elegant. (...) En vinøs curveball eller et vinøs højeksplosivt hulspidsprojektil, som med gudefryd detonerer i min mundhule. Hvor Abscition er den venlige søster, så er Ætheria klart mere introvert, indadvendt og småsur, men når hun slår håret ud og kaster sig på dansegulvet, så bliver jeg forelsket.

    Testvinder og 5 stjerner Berlingske (årgang 2016)

    Helt, helt vidunderlig duft af grenache, når det er bedst. Lav på alkohol, let grenet og sødmefuld med en slikken cremethed, der får mig til at tænke på en kombination af laber Ponsot fra Bourgogne og Rayas fra Châteauneuf du Pape. Mit personlige Mums-Barometer er godt på vej til at stikke af her. Kosmos skimtes i det fjerne, og vi er på vej til kundalinirejsning. Vox det godt - ekstremt lækker vin. Fem velnærede stjerner…

    7 ud af 7 thumbs up på Houlberg.it (årgang 2016)

    Næsen er let og lettere mælket med lidt yoghurt, blomster, rabarber, lyse bær … nærmest umodne bær, luftig, ja faktisk en fantastisk luftighed samt nogle lyserøde bolsjer, måske Kongen af Danmark, æteriske olier og den biodynamiske tilgang kan samtidig også klart fornemmes i glasset. Ud strømmer liflig balsam uden en trevl på kroppen … sindssygt. I munden er det en blæret vin fra første sip … fin syre, igen lidt kærnemælk eller yoghurt, en vinøs drikkeyoghurt med let og løs hånd, delikat, sart, elegant og fin som en Pinot Noir. Der blander sig lidt krydderier samt et tvist citron i eftersmagen, men – shit – hvor det god vin og Houlberg er glad. Og så er den lavet af en dansker.