Abscition Pinot Noir 2017, Aux Mages

Land:
USA
Servering:
14-16 °C
Område:
Californien
Gemmepotentiale:
2018-2028
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fjerkræ og Flyvende vildt
375,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Abscition Pinot Noir 2017, Aux Mages

  Pinot fra en lille kølig mark i udkanten af Santa Rita Hills. Høstet over en måned med mange små plukninger for at få den rigtige modenhed. Vinificeret med en blanding af hele klaser og håndafstilkede druer. Lagret på 3 år gamle Rousseau fade i 18 måneder. Bare en knivspids svovl ved flaskning.

 • Producenten
  Nordisk elegance fra Californien

  Danske Emil Skytte startede egentlig med et kinesisk-studie på Aarhus Universitet, men en brændende interesse for vin fik ham til også at tage WSET's Advanced Certificate for at få det teoretiske på plads og få mulighed for at smage meget forskellig vin på en struktureret måde. Det førte til småjobs i den aarhusianske vinhandel, men på en tur til Italien fik Emil pludselig mulighed for at arbejde hos nogle af de bedste i Barolo, og så tog tingene fart. Arbejde hos Pete Gygax på Cascina Læs mere

 • Kort
 • Anmeldelser

  6,5 ud af 7 thumbs up Houlberg.it (årgang 2017)

  Duftmæssigt en sød/syrlig hestestald, kirsebær, hindbær og blommer, klart med en sart og syrlig kant, nærmest som en fjern slægtning til tysk Spätburgunder med lækker syrlig kant, klart præg fra fadene med lidt kanel, vanilje … som tilfører lidt liflige, runde og måske endda varme fornemmelser og så alligevel langt væk fra normal amerikansk, sød og kraftig Pinot Noir. Smagen har også denne lille fornemmelse af varme samtidig med stor frugtrigdom, saftighed og fin, sart, lys og feminin syre. Der er kirsebær, lidt sødme, kraft og saft, lakrids, en sød venlighed og samtidig også frugtrig på en lidt fed, rund og venlig måde. Det er smuk Pinot Noir, liflig, let, saftig og rund … klart den føjelige kugle af de to projektiler fra Winchester riflen. Emil rammer her med stor, erfaren og smuk præcision, men med gummikugler, så man dør ikke, men bliver perfekt mærket … Emil, du er sgu for vild!