





Ventoux Rosé 2022 Domaine de Fondreche
Lavet på 50% Cinsault, 25% Grenache og 25% Syrah dyrket økologisk på nordvendte marker beliggende mellem 250 og 400 moh. Høstet i hånden og lavet ved direkte pres. Gæret naturlig og lagret 6 måneder på gæringsbundfaldet inden flaskning.
Tør og intens rosé med aromaer af fersken, ribs og urter. Frisk og fyldig frugtighed med udpræget mineralsk afslutning.
Dejlig sommerrosé der absolut er seriøs nok til mad - grillet fisk, kylling og salater.
Producent | Domaine de Fondrèche, Ventoux |
---|---|
Vintype | Rosévin |
Druesort | Cinsault, Grenache, Syrah |
Anmeldelser badgets | James Suckling - 91 P., The wine advocate - 90 P. |
Appellation/underområde | Ventoux |
Lagring | Cement |
Servering fra | 6° |
Servering til | 8° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Allerede som meget ung var Sebastien Vincenti opsat på at lave Rhône-vin af højeste karat. Han var tippet om at Ventoux var mulighedernes land og med hjælp fra sin mor, Nanou Barthélemy, købte de ejendommen i 1991.
Sebastien er uddannet hos André Brunel på les Cailloux i Châteauneuf-du-Pape og det var også her, han vinificerede de første årgange af egen vin, mens han stadig arbejdede for Brunel.
I dag er Domaine de Fondrèche en førende producent - ikke bare i Ventoux, hvor det hører blandt de to bedste, men i hele Rhône. Ventoux, som indtil 2008 hed Côtes du Ventoux, ligg...
Domaine de Fondrèche, Ventoux
Allerede som meget ung var Sebastien Vincenti opsat på at lave Rhône-vin af højeste karat. Han var tippet om at Ventoux var mulighedernes land og med hjælp fra sin mor, Nanou Barthélemy, købte de ejendommen i 1991.
Sebastien er uddannet hos André Brunel på les Cailloux i Châteauneuf-du-Pape og det var også her, han vinificerede de første årgange af egen vin, mens han stadig arbejdede...

Pale and slightly coppery in hue, Fondreche's 2022 Ventoux Rose includes a hefty dose of Cinsault, with the balance a mix of Grenache and Syrah. Scents of crushed stone, boxwood and melon rind give it more than just fruity appeal, while it's medium-bodied in the mouth, with a silky texture and a lingering finish that adds notes of peach and guava. Complex and textural, it's a solid wine pretty much every year. - Joe Czerwinski


An aromatic, fruity and expressive rosé with aromas of redcurrants, violets and fresh melon. Medium body with a creamy, caressing texture. Good volume and a vast array of berries to the juicy finish. Cinsault, syrah and grenache.

