

Viognier 2021 VdF, A&E Verset
Fra marker i Cornas tilplantet i 2014 og 2015 i alt 0,7 ha - markerne har tidligere været en abrikos-lund. Først gæret ved lav temperatur og derefter hældt på gamle fade, hvor vinen har gæret færdig ved lidt højere temperatur. Omrøring af bærmen til slutningen af gæringen. Fuld malo og 7 måneders lagring inden vinen er flasket.
Aromaer af abrikos, pære og confiteret citron. Fyldig, næsten olieret - men alligevel med friskhed og nogen mineralitet.
Til mad - prøv den til kylling eller fed fisk.
Producent | A & E Verset, Cornas |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Viognier |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Gemmepotentiale fra | 2022 |
Gemmepotentiale til | 2024 |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Alain Verset er nevø til legenden Noël Verset. Alain har arvet marker både fra sin far, Louis Verset, og fra Noël, og har parceller i nogle af Cornas' bedste terroirs.
I 2016 overtog datteren Emanuelle driften af vingården. Udover at overtage faderens besiddelser i Cornas - gamle stokke i nogle af de bedste lieut dits - har hun plantet noget Viognier og Syrah i St. Peray. Hun lader mere vegetation være i marken og er meget tæt på økologisk dyrkning. Nogle af hendes marker hælder 60 grader og er svære at bearbejde uden at bruge ukrudtsmiddel.
Emanuelle har også bygget en n...
A & E Verset, Cornas
Alain Verset er nevø til legenden Noël Verset. Alain har arvet marker både fra sin far, Louis Verset, og fra Noël, og har parceller i nogle af Cornas' bedste terroirs.
I 2016 overtog datteren Emanuelle driften af vingården. Udover at overtage faderens besiddelser i Cornas - gamle stokke i nogle af de bedste lieut dits - har hun plantet noget Viognier og Syrah i St. Peray. Hun lader m...

Remarkably fresh and appealing for a Viognier outside of Condrieu. It’s rounded and full-bodied with plenty of fat. Almond aromas predominate, with a musky note underneath. Good acid balance and fairly long on the finish. Fermented at low temperature, malolactic was completed.

