Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Viognier 2021 VdF, A&E Verset

225,00 kr
Anmeldelser

Fra marker i Cornas tilplantet i 2014 og 2015 i alt 0,7 ha - markerne har tidligere været en abrikos-lund. Først gæret ved lav temperatur og derefter hældt på gamle fade, hvor vinen har gæret færdig ved lidt højere temperatur. Omrøring af bærmen til slutningen af gæringen. Fuld malo og 7 måneders lagring inden vinen er flasket.

Aromaer af abrikos, pære og confiteret citron. Fyldig, næsten olieret - men alligevel med friskhed og nogen mineralitet. 

Til mad - prøv den til kylling eller fed fisk.

Specifikationer
Producent A & E Verset, Cornas
Vintype Hvidvin
Druesort Viognier
Lagring Store fade
Servering fra
Servering til 10°
Gemmepotentiale fra 2022
Gemmepotentiale til 2024
Alkohol 13,5%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Flaskestørrelse Alm - 0,75l (75 cl)

Alain Verset er nevø til legenden Noël Verset. Alain har arvet marker både fra sin far, Louis Verset, og fra Noël, og har parceller i nogle af Cornas' bedste terroirs.

I 2016 overtog datteren Emanuelle driften af vingården. Udover at overtage faderens besiddelser i Cornas - gamle stokke i nogle af de bedste lieut dits - har hun plantet noget Viognier og Syrah i St. Peray. Hun lader mere vegetation være i marken og er meget tæt på økologisk dyrkning. Nogle af hendes marker hælder 60 grader og er svære at bearbejde uden at bruge ukrudtsmiddel.

Emanuelle har også bygget en n...

Producenten

A & E Verset, Cornas

Alain Verset er nevø til legenden Noël Verset. Alain har arvet marker både fra sin far, Louis Verset, og fra Noël, og har parceller i nogle af Cornas' bedste terroirs.

I 2016 overtog datteren Emanuelle driften af vingården. Udover at overtage faderens besiddelser i Cornas - gamle stokke i nogle af de bedste lieut dits - har hun plantet noget Viognier og Syrah i St. Peray. Hun lader m...

Læs mere