Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Grignolino 2020, Montefiorito

195,00 kr
240,00 kr
Stykpris ved 6 stk.
Du sparer 270, - (18.75%) vejl. pris 240

Lavet på druesorten Grignolino i Monferrato-området der breder sig nord og øst for Langhe i Piemonte. Navnet Grignolino referer til den lokale dialekts ord for druekerner - grignolo. Grignolini har nemlig mange kerner og det betyder at selv om vinen er ekstremt lys i farven så har den godt med tanniner. Høstet i hånden, gæret naturligt på stål og derefter lagret på amfora.

Meget lys farve og med duft af røde kirsebær, tørrede blomster og hvid peber. Høj syre, fast tannin og virkeligt læskende, kølig frugtighed med frisk urtepræg.

Til lettere retter med fjerkræ eller fuglevildt - vil også være strålende til en Vitello Tonnato.

Specifikationer
Producent Montefiorito, Asti
Vintype Rødvin
Druesort Grignolino
Lagring Amfora/tinaja
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 13,5%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam
Flaskestørrelse Alm - 0,75l (75 cl)

Montefiorito er en danskejet vingård belliggende ved Asti i Piemonte. Vinmarkerne ligger på en sandbakke og der dyrkes Barbera, Nebbiolo, Arneis, Grignolino og en smule Sauvignon Blanc.

Ejendommen er et gammelt kloster der ligger på en bakketop. Navnet kan meget løst oversættes til blomsterbakken - og der er også mange blomster på ejendommen. I det hele taget er biodiversiteten stor og der gøres et stort arbejde for at bevare den.

Vinhuset er økologisk certificeret fra 2019. Vinene laves af den særdeles talentfulde Gian Luca Colombo der både har sit eget vinhus og arbejde...

Producenten

Montefiorito, Asti

Montefiorito er en danskejet vingård belliggende ved Asti i Piemonte. Vinmarkerne ligger på en sandbakke og der dyrkes Barbera, Nebbiolo, Arneis, Grignolino og en smule Sauvignon Blanc.

Ejendommen er et gammelt kloster der ligger på en bakketop. Navnet kan meget løst oversættes til blomsterbakken - og der er også mange blomster på ejendommen. I det hele taget er biodiversiteten stor ...

Læs mere